dimecres, 30 d’abril del 2014

AL VOLTANT DE L'ALÍCIA


Dins del Projecte d’escola Al voltant de l’Alícia la biblioteca s'ha transformat en tot un meravellós món  recreant l'ambient que suggereix el conte.
El diferents grups han treballat diversos aspectes:

-Els nens i nenes d'Educació Infantil, a partir dels objectes màgics que surten al conte, han imaginat nous objectes: els de P-3 un bagul amb monstres de colors que guarden els tresors, els de P-4 una escombra que ajuda a recollir joguines i un llibre que parla i explica històries i finalment els de P-5, una mà  que ajuda a fer  números i lletres i una meravellosa vareta que endreça la classe!!!. 
-Així com al llibre, Lewis Carroll hi fa sortir un grifó (animal mitològic meitat lleó meitat àguila) i una falsa tortuga (tortuga amb cara i potes de vaca) a Cicle Inicial  han creat uns originals personatges!

Partint del cap d’un dels animals que apareixen al llibre, han inventat i completat el seu cos i han ficat nom a aquest ésser imaginari: gossos i gats voladors, cargols amb cara de vaca, lloros amb cent peus...

Aquí els  podeu veure:
















-Els grups de tercer han treballat les emocions. D'una banda, buscant-ne a través d'algunes frases o petits textos d'aquesta obra i per l'altra, observant il·lustracions.

Han intentat posar-se a la pell de la protagonista i imaginar-se com es devia sentir aquesta en les situacions que han analitzat. Han acabat expressant com se senten ells en viure les mateixes emocions que l'Alícia, escrivint-ho en  pètals de flors i creant així un petit jardí.



-Els nens i nenes de 4t han centrat el seu treball en els personatges del llibre. Després de fer-ne una lectura adaptada, entre tots han analitzat com és cadascun dels personatges principals i han escollit aquell element que més el caracteritza. I en petit grup els han representat en forma de cal·ligrama, tècnica que Lewis Carrol havia fet servir també en el seu llibre.

-L'alumnat de 5è ha aprofundit sobre l'autor Lewis Carroll: lloc i època on va viure, aspectes més rellevants de la seva vida i la seva obra.

Han descobert com va sorgir el llibre i qui era la veritable protagonista amb qui es va inspirar l'autor: la nena Alice Liddell.

També han reflexionat sobre els personatges irreals del llibre i el temps fictici, o sigui l'absurd de la història.
Tot això està recollit en un mural.





El dia de Sant Jordi la Biblioteca va obrir les seves portes a les famílies perquè poguessin gaudir del “món de l’Alícia”, així com visitar les instal·lacions plàstiques que s’han fet a l’escola sobre el País de les Meravelles.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada